11 Eylül 2013 Çarşamba

BULGUR PİLAVI, LEZZETLİ PİLAV, HANGİ BULGUR, BULYONLU PİLAV, PİLAV, NE PİŞİRSEM, NE YEMEK YAPSAM, PİLAV NASIL YAPILIR, SAĞLIKLI BESLENME

Babamın; yapayım diye dört gözle beklediği, sevgilimin parmaklarını yediği, faydalı ve lezzetli bulgur pilavı tarifimle sizi başbaşa bırakıyorum.


İltifat garantisi var, ona göre...

Malzemeler (4-5 Kişilik)
2 Su bardağı pilavlık bulgur
2 Adet orta boy kuru soğan
3-4 Diş sarımsak
1 Adet büyük boy domates
2 Adet et bulyon
2 Adet çarliston biber
Sıvı yağ ve Tereyağı
Salça
4 Su bardağı kaynamış su
Tuz

Hazırlanışı
*Tencereye yağ ve ufak ufak doğradığımız soğanlar konup, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur

BULGUR PİLAVI, LEZZETLİ PİLAV, HANGİ BULGUR, BULYONLU PİLAV, PİLAV, NE PİŞİRSEM, NE YEMEK YAPSAM, PİLAV NASIL YAPILIR, SAĞLIKLI BESLENME

*Üzerine biberler eklenerek kavurmaya devam edilir
*Salçası konur, ardından minik minik doğranmış domatesler ve 2-3 parçaya böldüğümüz sarımsaklar eklenir. Suyunu çekene kadar karıştırılır

BULGUR PİLAVI, LEZZETLİ PİLAV, HANGİ BULGUR, BULYONLU PİLAV, PİLAV, NE PİŞİRSEM, NE YEMEK YAPSAM, PİLAV NASIL YAPILIR, SAĞLIKLI BESLENME

*2 Adet bulyon eklenerek, ezilir
*Ayıkladığımız ve yıkayıp, süzgeçte bıraktığımız bulgurlar tencereye eklenerek 3-5 dakika kavrulur
BULGUR PİLAVI, LEZZETLİ PİLAV, HANGİ BULGUR, BULYONLU PİLAV, PİLAV, NE PİŞİRSEM, NE YEMEK YAPSAM, PİLAV NASIL YAPILIR, SAĞLIKLI BESLENME

*Üzerine kaynayan su ve tuzu atılarak (bulyonlar tuzlu, o yüzden fazla atmamak lazım), suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişmeye bırakılır

BULGUR PİLAVI, LEZZETLİ PİLAV, HANGİ BULGUR, BULYONLU PİLAV, PİLAV, NE PİŞİRSEM, NE YEMEK YAPSAM, PİLAV NASIL YAPILIR, SAĞLIKLI BESLENME

Afiyet olsun...

BULGUR PİLAVI, LEZZETLİ PİLAV, HANGİ BULGUR, BULYONLU PİLAV, PİLAV, NE PİŞİRSEM, NE YEMEK YAPSAM, PİLAV NASIL YAPILIR, SAĞLIKLI BESLENME






Tagged: , ,

4 yorum:

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...