31 Ocak 2013 Perşembe


Doğal ve bitkisel tariflerle sorunlarınıza çözümler bulmak ve güzelliğinize güzellik katmak mı istiyorsunuz bu konuda doğru yerdesiniz.

Suna Dumankaya nın kitabını okurken en kolay ulaşılabilen malzemeyle en iyi sonucu veren doğal güzellik sırlarından beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. 

Suna Dumankaya kim derseniz;
Van da dünyaya gelmiş, anneannesi doğanın gücünü insanlara ulaştırmakla ün yapmış, otlar,yağlar ve özlerle insanları iyileştiren bilge bir kadınmış ve 100 yaşına kadar gayet sağlıklı bir hayat sürmüş. Suna Dumankaya anneannesinden aldığı ve gördüğü bilgilerle yetişip sayısız bitkisel tariflerle pek çok kişinin sorununa çözüm bulmuştur. Türkiye nin doğal ve bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan ilk güzellik uzmanıdır. 1988 yılından beri bir çok TV ve radyo programının konuğu olarak güzellik ve sağlık kürlerini anlatmış ve 3 adet kitabı basılmıştır. 

Geçelim güzellik sırlarımıza, bölüm bölüm yayınlamayı düşünüyorum, bugün lekelerden bahsedelim;

CİLT LEKELERİ

Malzemeler
20 Gram yaş maya
1,5 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Yaş mayanın üzerine limon suyunu dökerek iyice karışmasını sağlıyoruz. Leke bulunan cildimize sürerek 20 dakika bekletiyoruz. Ilık suyla duruluyoruz. Haftada 2 kez yaparsak mutlaka çok faydasını göreceğiz.

Aklımızda bulunması gereken bunları yaptıktan sonra cilt leke rengi açılacağı ve kaybolacağı için güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi sürmemiz gerektiği. Tenimiz hassaslaştığı için güneş daha çok etki edecektir çünkü.

ELLERDEKİ KAHVERENGİ LEKELER

Malzemeler
1 Yemek kaşığı çökelek (Çökelek cildin yağ dengesini düzenler,sağlamlaştırır)
10 Damla ispirto
10 Damla Limon yağı yoksa zeytin yağı

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, Ellerimize sürüp 15 dakika bekletip ovarak çıkarıyoruz. Haftada en az 2 kez uyguluyoruz.

Kızaran ellerimizi ise önce sıcak suya sonra soğuk suya tutulur, son olarak soğuk su olacak unutulmasın. Limon suyu ile ovalım hem lekesiz hem de yumuşacık yapacak bir el maskesi bu.

Tagged: ,

1 yorum:

  1. Güneş lekelerine sinir oluyorum ellerimde gördükçe. Denemek isterim ama ispirto yok onu da temin edince hemen yaparım. Bir de ne kadar sürede bir yapmak gerek o konuda bilgi verirseniz iyi olacak.

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...