Ayrıca bloğuma koymam için de bu defa kalpli olarak hazırlamış, çok da cici olmuşlar.
Kesinlikle tavsiye ederim hem pratik hem de tam tadında bir lezzet...
Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta (birinin sarısı pişmeden üzerine sürmek için ayrılacak)
4,5 Su bardağı un
2 Adet kabartma tozu
Susam
3/4 Su bardağı Kuru üzüm (suya konup bekletilecek ki kumundan, kirinden arınsın)
6-7 Adet cevizin içi
Yapılışı
-Yoğurt, yumurta, yağ ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
-Un ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin üzerine ceviz ve yıkayıp kuruladığımız üzümleri de katın ki dibe çökmesinler diye her tarafları unlansın. Sonra güzelce karıştıralım.
-Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzdan parçalar koparıp tezgahta elimizle 1 parmak kalınlığında açarak, dilediğimiz kalıpla kesiyoruz veya elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
-Yağladığımız yada yağlı kağıt serilen fırın tepsimize dizerek, ayırdığımız yumurta sarını üzerlerine sürüyoruz.
-Susamdan da azar azar serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
-Fırından çıktıktan sonra dinlenmesi için 5-10 dakika bekliyoruz, sonra ister sıcak isterse soğuk emrinize amade...
Ağzınızda harika bir tat bırakacak, kolay kolay bayatlamayacağı için de gidip gelip yemek isteyeceksiniz.
Afiyet olsun...
Cok guzel olmus canim.ellerine saglik.sevgiler:) aramiza hos geldin bu arada.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,aranıza girebildiysem ne mutlu bana
YanıtlaSilcanım teşekküre gerek yok sen benim bir tanemsin sana her şey feda olsun
YanıtlaSilmücessem
Bak şimdi şımarırım :) öpüyorum
Sil