Siz de benim gibi pirzolayı kızartıp, sapından tutup kemirmekten sıkıldıysanız hem sosu hem de etleri çok lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Eğer zamanınız varsa etleri bir gece önceden ya da hiç olmazsa 3-4 saat önceden, sosu ile marine etmelisiniz.
Sos için Malzemeler
1/2 Çay bardağı süt
1/2 Çay bardağı zeytin yağı
3 Diş sarımsak rendesi
1 Adet kuru soğan rendesi
Pul biber - Tuz- Kekik
Diğer Malzemeler
8 Adet Pirzola
2 Adet çarliston biber
3 Adet domates
1 Su bardağı kaynamış su
1 Tatlı kaşığı salça
Kekik - Pulbiber
Hazırlanışı
-Geniş bir kabın içine etleri ve sosluk malzemeleri koyup karıştıralım. Pirzolaların her tarafı sosa bulanınca streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldıralım. Dediğim gibi mümkünse bir gece ya da en kötü 4-5 saat bekletelim ki pişince yumuşacık, lokum gibi olsun.
-Sürenin bitiminde etleri, yağladığımız borcam a koyalım, üzerine küçük küçük doğradığımız domates ve biberleri de koyduktan sonra baharatlarını ekleyelim, iyice karıştıralım.
-Sıcak suda salçayı eritip etlerin üzerinde gezdirelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında etler yumuşayana kadar pişirelim (Benimki 1,5 saatte pişti, etin cinsine göre farklılık gösterebilir)
-Pişerken arada etleri çevirelim ki üzeri yanmasın, suyundan üzerine gezdirelim kuru olmasın
Servise hazırrrr, afiyet olsun...
Yanına iç pilav çok yakıştı tavsiye ederim.
Allah'tan çok yoğun bir işim var da yediklerimi yakıyorum:))) yoksa bu mükemmel yemeklerden sonra zor olurdu inanın. Gerçekten hoş bir süpriz oldu bana, suyuna ekmek banarak yemek lazım benden tavsiye sizlere...!
YanıtlaSilBenden de tavsiye böyle çok sevdiklerinize pişirin süper lezzetli olsun
YanıtlaSilTatli kusum Ben pilav in tarifini istiyorum
YanıtlaSilAyri bir postta anlatacagim ama hizlica cevaplamam gerekirse alltaki linkteki ic pilavini yaptim sadece suyunu yarim bardak fazla koydum
Silhttp://keyiflisofra.blogspot.com/2012/12/yilbasi-tavugu-ic-pilavli.html?m=0