25 Ocak 2013 Cuma

FIRINDA PİRZOLA, LOKUM GİBİ, YUMUŞACIK ET, LEZZETLİ PİRZOLA, PİRZOLA YAPMAK, PİRZOLA TARİFİ, LEZZETLİ ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM

Siz de benim gibi pirzolayı kızartıp, sapından tutup kemirmekten sıkıldıysanız hem sosu hem de etleri çok lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Eğer zamanınız varsa etleri bir gece önceden ya da hiç olmazsa 3-4 saat önceden, sosu ile marine etmelisiniz. 

Sos için Malzemeler
1/2 Çay bardağı süt
1/2 Çay bardağı zeytin yağı
3 Diş sarımsak rendesi
1 Adet kuru soğan rendesi
Pul biber - Tuz- Kekik

Diğer Malzemeler
8 Adet Pirzola
2 Adet çarliston biber
3 Adet domates
1 Su bardağı kaynamış su
1 Tatlı kaşığı salça 
Kekik - Pulbiber

Hazırlanışı

FIRINDA PİRZOLA, LOKUM GİBİ, YUMUŞACIK ET, LEZZETLİ PİRZOLA, PİRZOLA YAPMAK, PİRZOLA TARİFİ, LEZZETLİ ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM



 -Geniş bir kabın içine etleri ve sosluk malzemeleri koyup karıştıralım. Pirzolaların her tarafı sosa bulanınca streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldıralım. Dediğim gibi mümkünse bir gece ya da en kötü 4-5 saat bekletelim ki pişince yumuşacık, lokum gibi olsun.

FIRINDA PİRZOLA, LOKUM GİBİ, YUMUŞACIK ET, LEZZETLİ PİRZOLA, PİRZOLA YAPMAK, PİRZOLA TARİFİ, LEZZETLİ ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM

-Sürenin bitiminde etleri, yağladığımız borcam a koyalım, üzerine küçük küçük doğradığımız domates ve biberleri de koyduktan sonra baharatlarını ekleyelim, iyice karıştıralım.
-Sıcak suda salçayı eritip etlerin üzerinde gezdirelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında etler yumuşayana kadar pişirelim (Benimki 1,5 saatte pişti, etin cinsine göre farklılık gösterebilir)

-Pişerken arada etleri çevirelim ki üzeri yanmasın, suyundan üzerine gezdirelim kuru olmasın 

FIRINDA PİRZOLA, LOKUM GİBİ, YUMUŞACIK ET, LEZZETLİ PİRZOLA, PİRZOLA YAPMAK, PİRZOLA TARİFİ, LEZZETLİ ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM


Servise hazırrrr, afiyet olsun...

FIRINDA PİRZOLA, LOKUM GİBİ, YUMUŞACIK ET, LEZZETLİ PİRZOLA, PİRZOLA YAPMAK, PİRZOLA TARİFİ, LEZZETLİ ET YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM

Yanına iç pilav çok yakıştı tavsiye ederim.




    Tagged: , ,

    4 yorum:

    1. Allah'tan çok yoğun bir işim var da yediklerimi yakıyorum:))) yoksa bu mükemmel yemeklerden sonra zor olurdu inanın. Gerçekten hoş bir süpriz oldu bana, suyuna ekmek banarak yemek lazım benden tavsiye sizlere...!

      YanıtlayınSil
    2. Benden de tavsiye böyle çok sevdiklerinize pişirin süper lezzetli olsun

      YanıtlayınSil
    3. Tatli kusum Ben pilav in tarifini istiyorum

      YanıtlayınSil
      Yanıtlar
      1. Ayri bir postta anlatacagim ama hizlica cevaplamam gerekirse alltaki linkteki ic pilavini yaptim sadece suyunu yarim bardak fazla koydum
        http://keyiflisofra.blogspot.com/2012/12/yilbasi-tavugu-ic-pilavli.html?m=0

        Sil

    Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

    Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

    Bumerang - Yazarkafe
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...