4 Ocak 2013 Cuma

TEREYAĞLI LEZZETLİ ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Her yemeğin yanına yakışacak , çok basit ve çok lezzetli bir pilav tarifi

Malzemeler   (2 KİŞİLİK)

1 Su bardağı pirinç (Ben yasemin pirinç kullanıyorum,nişastası daha az olduğu için lezzeti süper)
1,5 Su bardağından 1 parmak daha fazla kaynamış su (ya da tavuk suyu)
1 Adet tavuk bulyon (tavuk suyu koyarsanız bulyon eklemeyin)
1/2 çay bardağı arpa şehriye
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz (bulyon da tuzlu olduğu için normalden daha az atmamız lazım, suyundan biraz alıp tadabilirsiniz)

Yapılışı

Pirinçler güzelce yıkanıp, süzgecin üzerinde iyice süzülmesi için bırakılır. (pirinçleri kibar kibar yıkayalım, çok sıkıştırırsanız pişerken kırılıp , kötü bir görünüm verebilir)
Teflon bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur, eriyince arpa şehriyeler eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur
İyice süzülüp kuruyan pirinçler tencereye eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur.
Tavuk bulyon konur ve iyice ezilerek karıştırılır
Kaynar su üzerine eklenerek en kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
Siz sofrayı kurana kadar demlenmiş olacaktır. 
Şöööyle bir karıştırılınca sevdiklerinize servise hazırrrr..

Hazırlaması ve yemesi çok çabuk oluyor benden söylemesi.

Afiyet olsun...

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...