10 Ocak 2013 Perşembe


Kahvaltı için özel bir bölüm hazırlamak kesinlikle tam da yapmak istediğim şeydi. Çünkü o masada kendimi dünyanın en mutlu insanı olarak hissediyorum, bayılıyorum kahvaltı kelimesine bile, sadece Pazar günleri de olsa, gideceğim yere yol mesafesi uzak bile olsa koşa koşa giderim hiç dert etmem. Saatin kaç olduğu önemli değil ben kahvaltı etmeliyim , masamın üzerini çeşit çeşit peynirler, pastırmalı yumurta, börekler... doldurmalı, ilk önce gözüm sonra da midem bayram etmeli.

En büyük arzum ise günün birinde şirin ama hayal edebileceğin herşeyin bulunduğu bir kahvaltı salonu açabilmek. Kadınların herkesin gözünün önünde gözleme için hamur açtığı, oteldeki gibi omletlerin 2 dakikada seçtiğiniz her türlü malzemeyle hazırlandığı, binbir çeşit meyve suyunun sıkıldığı....

Hafta içi işim dolayısıyla kahvaltı etmem pek mümkün olmasa da hafta sonları bu hakkımı sonuna kadar kullanıp, mümkün olduğunca değişik mekanlarda kahvaltı etmeye çalışıyorum. Şöyle ki sadece kahvaltı etmek için Aliağa dan Çeşmeye, Cunda ya, Tire ye...vs gidip gelmişliğimiz var sevgilimle.

Hepsini yiyemesem de masamda ufak ufak herşeyden bulunması benim için en büyük mutluluk kaynağı, peynirler, zeytinler, bal kaymak... off yazarken bile acıktım.
Bir de kahvaltı sofrasında nasıl tatlı sohbetler edilir, onlar bunlar çekiştirilir saatlerce zaman geçirseniz sıkılmazsınız....

Evde de durum aynı 2 kişiyiz ama hazırladığımız kahvaltı sofralarını görseniz nasıl lezzetli nasıl güzel. Deniz manzarasına karşı doyum olmaz, hele ki sevgiliniz size sürpriz olarak muazzam bir masa hazırlamışsa...


İşte bu bölümde sizlere gittiğim, mutlu olmama sebep olan kahvaltı mekanlarını aktaracağım, devamı alttaki linklerde;

Kahvaltı mekanları Part-2 için burayı
                             Part-3 için ise şurayı tık tıklayın

Umarım çok neşeli, bol sohbetli, lezzetli kahvaltılarınız olsun...

1        - Tepe Kahve (Çetin in yeri) / Eski çeşme yolu


İzmir’den Çeşme’ye eski yoldan giderken veya otobandan Zeytinler ayrımından sapınca, bu işi fabrikasyon olarak yapmayan , her şeyin organik olduğu , doğal ve çok kalabalık bir mekan sizi karşılıyor, işte orası Tepe Kahve


Eski çeşme yolunda iki adet Tepe kahve adlı kahvaltı mekanı var. İkisi de birbirinden güzel. Çetin in yeri daha sonradan keşfettiğimiz ve en bilinen olanı. Hürriyet gazetesinde en iyi brunch yerleri sıralamasında ilk 10 da yer alıyor .

Servis süper hızlı, puf puf ve sıcacık pideleri bir şahane, kendi bahçelerinde yetişen kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerle doğal kızartmalar ve binbir çeşitle hizmetinizde. 12 ay açık, iki kişi kahvaltısı, meyve suları, gözlemesi, her şeyden olsun durumu; yani süper bir kahvaltı için yaklaşık 40-50 TL gibi bir tutar ödüyorsunuz.

Eğer ki daha ayrıntılı bilgi edinmek, profesyonel resimlerini görmek, ekrandan izlerken bile ağzınızın suyu aksın istiyorsanız web sitesini mutlaka ziyaret edin. Bu arada aklınızda bulunsun özel günleriniz için de rezervasyon yaptırabiliyormuşsunuz. Eee daha ne olsun...  http://www.tepekahve2001.com/

Kesinlikle tavsiye ederim.

2        – Ali Kaptan Kahvaltı Salonu / Bostanlı - İZMİR


Bostanlı da Kırçiçeği Pidenin sırasında kocaaman bir kahvaltı mekanı.
Eğer uzaklara gidemem şehir içinde karnım doysun diyorsanız burası tam da size göre. 2 kişi gittiğimizde bile tek kişilik serpme kahvaltısını bitiremiyoruz, pintilik yok yani, kavurmalı veya pastırmalı yumurtası, su böreği ve ortamı çok güzel . 
Şanslıysanız kapısının önünde yer bulabilirsiniz, siparişi vermenizle masanıza gelmesi o kadar hızlı oluyor ki şaşırmamak elde değil.
Deri koltuklarında keyifli sohbetler edebileceğiniz, ister açık ister kapalı kısmında lezzetli bir kahvaltı sizi bekliyor.

3        Taşköy /Foça – İzmir
Eski Foça yolu üzerinde, yeşillikler içindeki bu mekan sizi Çin Tavuklarıyla ve Kedisiyle tamamen doğal bir ortamda misafir ediyor. Bu anlattıklarımdan salaş bakımsız bir yer gözünüzde canlanmasın hemen, gayet bakımlı, her şey özenle düşünülmüş.

 Zeytin ağaçlarının arasında, ayaklarınızın dibinde (benim üstüme çıkmayı tercih etti) tavukların gezindiği, ağaçların bile ilaçlanmadığı (zararlı olur diye), içinde ahşap ve zeytin yağı atölyesinin bile bulunduğu çok güzel bir yer Taşköy.
Herşeyin doğal olarak sunulduğu kahvaltısı için mutlaka tavsiye ederim. Gidin, yemyeşil çimenlerin ve zeytin ağaçlarının arasında huzuru bulun 

4        Cumba Restoran/ Bornova
Bornova’dan Manisa otobanına giriyoruz, ilerlerken sağda bir petrol istasyonu (Reklam olmasın diye Shell yazmıyorum burada) var işte oraya hemen park ediyorsunuz. 

Restoranında antika eşyalar dolu olan gayet nezih, ilk açılacağı zaman 1000 adet çam ağacı, muz ve renk renk ağaçların arasında bahçıvanlar tarafından oluşturulmuş, müthiş lezzetli bir mekan burası.

Sevgilimin doğum gününde de lokantasına geldiğimiz için hem kahvaltı hem de akşam yemekleri olarak sizi tatmin edeceğine eminim.

Bugüne kadar neden hiç gelmemişim ki dedirtecek türden. 

5        Naciye Teyze Kahvaltı ve Mantı evi / Alaçatı – Çeşme

Alaçatı'nın o eşsiz sokaklarında gezdikten sonra mırıldanan karnınıza bir ziyafet çekmek isterseniz, Naciye Teyzem sizi bekliyor olacak. İçinde birkaç minik odasıyla pansiyon hizmeti de vermekte, kapısından girin ve arkadaki bahçesinde güzel bir masaya yerleşin hemen. Lezzet ve sunum olarak biz çok beğendik. Mantısı, köftesi ve kahvesini de kesinlikle tavsiye ederim.




Hisardan muhteşem bir boğaz manzarası, dibinizden geçen kocaman gemiler, vapurlar, müthiş çeşitli bir kahvaltı, insan başka ne ister. Ortamı görünce hem midem hem de ruhum ayağa kalkıp samba yapmaya başladılar. Ben hayran kaldım sizleri de beklerim.  

7 - Sade Kahve Kahvaltı / Rumelihisarı - İstanbul



Bebek ten Emirgan a doğru giderken Hisar ın altında bulunan mekanların üstteki Kale kahvaltıyla birlikte en güzellerinden biri daha. Mümkünse rezervasyonlu gitmek lazım çünkü mekan ufak ve çok popüler. Rezervasyonsuz giderseniz süper manzaralı masayı kaptırma ihtimaliniz çok yüksek benden söylemesi 

Bu müthiş manzarada sevdiklerinizle kahvaltınız hiç bitmesin isteyeceksiniz. 

Veeeeeeee;

DÜNYANIN EN GÜZEL KAHVALTISI ; Bosphorus Palace Hotel



Bunlar ve gittiğim tüm kahvaltı mekanlarında bir sürü güzel anım var. Ama benim için yeri doldurulamayacak güzellikte olanı, düğün sonrası kaldığım müthiş otelde, Maldivlere gitmeden hemen önce yaptığım kahvaltıdır. Önceden yalı olan bu otelde kahvaltıyı eskiden kayıkhane olarak kullanılan bölümde yapıyorsunuz. Boğaz sularına elinizi uzatsanız değersiniz. İki yanınızda boğazın 2 köprüsü , benim için yeni bir başlangıca harika bir adım oldu.










Tagged: , ,

7 yorum:

  1. ozlemcim yazilarini zewkle okuyorum nasil guzel nasil icten yazmissin anlatamam..bu sayigin mekanlar okadar tanidik ki..esim izmirli ben ise ayvalikliyim.cunda veya izmirde karsilasma olanagimiz varmis demekki :) bir ara esinle nasil tanistigini da anlat cnm uzun uzun zewkle okuruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarımın keyifle okunduğunu bilmek o kadar keyifli ve motivasyon sağlayan bir şey ki anlatamam. Sevgilim bile eve gelip her akşam kimler yorum yapmış diye zevkle okuyor :)
      Tanışmamızı anlatırım elbette, komik şeyler yaşadık .
      Evet belki de karşılaştık, yan yana masalarda balık yedik kimbilir. Hayat tesadüflerle doludur, bakarsın yine karşılaşır belki de tanışırız neden olmasın ?

      Sil
  2. Ben de yasadiklarimi anlatmaya cok yakin bir surede basladim,acikcasi oncelikle seyahat anilarimdan bahsederim diye planlarken senin kina nisan evlilik gibi anilarin bana ilham verdi . simdi artik ben de uzun uzun baslarim anlatmaya.. izmirde mi yasiyorsunuz .yaz tatillerinde izmirde oluyoruz mutlaka esimin ailesi orada,, kimbilir belki de deidiginiz gibi boyle bir firsat yaratir , tepe kahvesinde bu kez birlikte kahvalti ederiz 

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşimiz gereği Aliağa da oturuyoruz.
      İlham kaynağı olmak süper.
      Bence sen de canının istediği her şeyi yaz. Ben öyle yapıyorum Ayşe Arman ın kitap ismi gibi olacak ama "kimse okumazsa ben okurum"

      Sil
  3. Bornova' da Cafe Rebel' den daha harika bir kahvaltı veren mekan yok, idda ediyorum. Ben ki dışarda kahvaltı etkinliğine bayılırım ve izmir' de gercekten en iyi kahvaltıyı veren yerlerden biri bence.

    YanıtlaSil
  4. Bornova' da Cafe Rebel' den daha harika bir kahvaltı veren mekan yok, idda ediyorum. Ben ki dışarda kahvaltı etkinliğine bayılırım ve izmir' de gercekten en iyi kahvaltıyı veren yerlerden biri bence.

    YanıtlaSil
  5. En kısa sürede gidip deneyeceğim Fatma Hanım, teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...