Minicik minicik leziz börekler düşünün, sıcacık, tadına doyum olmayan. Daha sevmeyenini görmedim ...
İmkanınız varsa ve zehirli olup olmadığını ayırt edebiliyorsanız doğal mantarla lezzeti müthiş oluyor ama endişe duyarsanız kültür mantarı ile de süper...
İç Malzemeleri
1 Kg Mantar (Tercihen doğal dağ mantarı)
1 Çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı kullanılırsa daha lezzetli olur)
5 Adet irice soğan
Kimyon , Karabiber, Tuz
Diğer Malzemeler
5 Adet yufka
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
Tuz
Yapılışı
Mantarlarımız güzelce temizlenir, ufak ufak kesilerek , üzerine bir kaç defa sıcak su döküp boşaltılarak bir güzel yıkanır.
Tavaya sıvı yağ ve ufak doğranmış soğanlar konularak renkleri değişene kadar kavrulur.
Üzerine mantarlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
İsteğe göre Kimyon, karabiber ve tuz eklenerek son kez karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Yufka tezgahın üzerine açılır ve eşit 8 parçaya bölünür (Sigara böreği saracak gibi kesilir)
Geniş kenarına iç malzemesinden konularak, sigara böreği gibi sarılır ve sonra kendi etrafında dolanır, gül şekli verilir. Tüm yufkalar aynı şekilde kesilip, sarılır.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralanır.
Üzerine yağ, yoğurt, yumurta, tuz karışımı sürülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
bunun patlıcanlısını yemiştim çok güzeldi en kısa zamanda bunu deneyeceğim ellerine sağlık eminim ki kırma böreğinden sonra favorim bu börek olacak
YanıtlaSilÇok lezzetli gerçekten, inşallah beğenirsin sen de
SilHımmmm enfessss. Olsa da yesek;€)
YanıtlaSilAblacim mantarlari sogan gbi mi dogruycaz bide bu mantar suyunu saliyo ne kadar kavrulcak ben yapamadim ozlem abla
YanıtlaSilEvet canim borekte ufak olursa yemesi daha kolay olur. Kavururken mantarli tat eger pismisse tamamdir
Sil