7 Ocak 2013 Pazartesi

TAVUK KAPAMA, ETLİ KAPAMA, ET YEMEKLERİ, GERDAN, İNCİK

        Etlerin kaynaması dışında çok çabuk ve kolay hazırlanan bir tarif olmasının yanında servis ettiğinizde herkesin beğenisini kazanıyor. İsterseniz etleri bir gece önceden haşlayarak zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

Bu tarifi isterseniz 6 Adet tavuk incik kullanarak da hazırlayabilirsiniz, tavuk da düdüklüde aynı dakikada pişiyor, alternatif bir tarif olarak aklınızda bulunsun diye yazıyorum. Haydi başlayalım artık;


Malzemeler

700-800 Gram Kapamalık kemikli Kuzu Eti (dar olarak parçalanmış)
6-7 Su bardağı soğuk su
2 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı Et suyu
1 Adet orta boy soğan
1 Çay kaşığı karabiber
1/2 Çay bardağı tel şehriye
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı

Soğuk su, Et ve tuz düdüklü tencereye konur. Buhar boşaltma ventili sonuna kadar açıkken harlı ateşte kaynatılır, fıslama sesi gelince düdüğü kapatılarak en kısık ateşe alınır. Tam 30 dakika sonra lokum gibi pişmiş etlerimiz hazır. (aklımızda olsun; düdüklüyü hemen açmıyoruz, ocağı kapatıp 3-5 dakika soğuması için kenarda bekletiyoruz, sonra düdüğü açılarak basıncı boşaltılıyor ondan sonra açabiliriz)

Pirincimizi (baldo kullandım) yıkayıp süzgeçte bırakıyoruz ki iyice süzülsün.

Ayrı bir tencereye yağı ve soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Tel şehriyeleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Tenceremize pirinci ekleyip 5 dakika kadar karıştırıyor sonra karabiber ve tuzunu koyup ocağın altını kapatıyoruz.

Orta büyüklükte bir borcama her tarafına eşit şekilde yayıp üstlerine etlerimizi sıralayalım. (Eğer etleri beyaz istiyorsanız benim gibi pirincin içine gömün, daha kızarmış istiyorsanız etleri pirincin üzerine gömmeden koyalım, daha üstte kalsın)

4 Su bardağı kaynamış et suyunu etlerin üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökelim ve önceden 200 derecede ısıttığımız fırına atalım. Yaklaşık 35 dakikada pişiyor, tabii pirincin cinsine göre de değişebilir, kontrollü olmak da fayda var.

Fırını kapatıp 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyelim ve işte lezzetli kapamamız servis için hazır.
Geriye kalan et suyunun içine tuz ve arpa şehriye ekleyip süper lezzetli bir çorba içmeyi de ihmal etmeyin derim. (Çorba için et suyunu süzmeyi unutmayın bu arada)

Afiyet olsun...

    Tagged: , ,

    6 yorum:

    1. hangini deneyeceğimi şaşırdım.Sen anlatırken o kadar basit geliyor herşey hemen yapmak istiyorum ellerine sağlık

      YanıtlayınSil
    2. Sen çok beceriklisin hepsini süper yaparsın

      YanıtlayınSil
    3. Artık hızına ben bile yetişemiyorum maşallah :€)

      YanıtlayınSil
    4. süper birsey ellerinize sağlık :)

      YanıtlayınSil

    Beğendin mi? Fikrini benimle de paylaş lütfen :)

    Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

    Bumerang - Yazarkafe
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...