Mis kokulu, tam tadında bir un helvası yapmaya ne dersiniz? Bu akşam pişirdim fakat sevgilimin gelip tatmasını bekledim yayınlamak için, çok çok beğenmediğimiz hiçbir şeyi yayınlamıyorum çünkü. Bu yüzden içinize sine sine pişirebilirsiniz
Baktım ki bayıla bayıla yedikten sonra "tam kıvamında, harika olmuş" dedi, o zaman ben de sizinle paylaşmaya karar verdim. Umarım siz de çok beğenirsiniz.
Malzemeler
2 Su bardağı un
75 Gram tereyağı
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
1 + 1/4 Su bardağı şeker (yani 1 Su bardağı artı çeyrek su bardağı daha şeker)
1 Su bardağı su
Süslemek için fındık kırığı
Hazırlanışı
-Derince bir tencereye unu koyup rengi sarımsı olana kadar en kısık ateşte kavuruyoruz. (Ben 25 dakika kavurdum)
-Bu arada ayrı bir tencereye su ve şekeri koyup kısık ateşte kaynatıyoruz.
-Kavurduğumuz unun içine tereyağı ve sıvı yağı koyup 10 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
-Kavurduğumuz unun içine tereyağı ve sıvı yağı koyup 10 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
-Dinlenmesi için ocaktan alıp 5 dakika bekletiyoruz..
-İster bir tepsiye döküp bastırıp, düzleştiriyoruz. Ya da daha estetik durması için 2 yemek kaşığı yardımıyla şekil veriyoruz.
Her gününüzün bu kadar tatlı geçmesi dileğiyle, afiyet olsun...
en kısa zamanda deneyeceğim yapılışını ayrıntılı göstermen harika
YanıtlaSil:) Afiyet olsun şimdiden
Silyaptım harika oldu. ilkkez yapmama rağmen lezzeti herkesi büyüledi diyebilirim
YanıtlaSilSüpersiniz ellerinize sağlık :)
Sil